De Nationale Bassistendag

De allereerste editie van De Nationale Bassistendag (DNBD) zal plaatsvinden op 8 november in het Gasthôes in Horst.
(Gasthuisstraat 25 / 5961 GA in Horst (L)

Dagprogramma

Zaal

12:00 Hoofdpodium : Barend Tromp
Barend zal diverse eigen stukken ten gehore brengen. Barend zal begeleid worden door Fred Lankamp.

Facebook | Website | Youtube


13:00 Balkon : Sanne Verbogt
Sanne presenteert tijdens de workshop haar SV Method.

Facebook | Website | Youtube


14:00 Hoofdpodium : Eric Coenen
Eric zal tijdens deze clinic interactief bezig zijn met het publiek en enkele stukken ten gehoren brengen van de projecten waar hij de bas verzorgt.

Facebook | Youtube


15:00 Balkon : Golden Hour

Het moment waarin het even rustig genoeg is om versterkers even iets meer gas te laten geven om jezelf wat meer GAS te bezorgen!


16:00 Hoofdpodium : MarloweDK

Thomas Risell, beter bekend onder zijn artiestennaam MarloweDK zal helemaal uit Kopenhagen overkomen om zijn kunsten te vertonen. MarloweDK was een van de eersten die Youtube ontdekte om online basgitaarlessen te geven en heeft sinds die tijd een grote schare volgers opgebouwd.

Facebook | Website | Youtube

Muzikantine Ruimte I

Basskaraoke

Speel mee met bestaande liedjes,... Zoals Guitar Hero,... maar dan zonder plastic speelgoed, en zonder cryptische wazige manier van gekleurde knopjes indrukken,... maar met het echte werk! Je kunt met twee tegelijk meedoen, en verzoekjes kunnen ingediend worden.

BEKIJK HIER DE LIJST MET AANWEZIGE NUMMERS

13:00 - 16:00 : Basskaraoke

Muzikantine Ruimte II

The Bassbattles

Wat bedoelen we nou eigenlijk? Moet je een helm en harnas meenemen? Nou als je dat graag doet wel, wij kijken nergens raar van op!

The Bassbattles is een vriendschappelijk partijtje muzikaal sparren onder begeleiding van een drummer. Er zijn twee drummers aanwezig te weten Dennis Geraads van Skillz Drumacademy en Hans in 't Zandt o.a. die o.a. bij Praying Mantis (UK) speelt. Beide hebben een eigen speelstijl en benadering van een groove.

Je krijgt 10 minuten de tijd om te 'battelen'. Er staan twee versterkers in de ruimte en wellicht hebben we ook nog twee bassen beschikbaar. Al is het natuurlijk beter spelen op je eigen bas. Niveau en niveauverschil is geen probleem. Zoek je juist een bekende of een onbekende op? Neem je het initiatief, of laat je de drummer bepalen wat er gaat gebeuren? Het kan alle kanten op. Voor 10 minuten; 'The stage is yours!!'

Je kunt je van te voren bij de ruimte met z'n tweeën opgeven. Die het eerst komt die het eerst maalt. We verdelen de twee sessies onder in 9 x 10m.

12:00 - 13:30 : Bassbattles Pt. 1
15:00 - 16:30 : Bassbattles Pt. 2

Plattegrond

Routebeschrijving

Auto: Vanuit richting Venlo:

Neem op de A73 afslag nummer 11 Horst. Ga bij de verkeerslichten links. Ga op de rotonde rechtdoor en rij door tot aan de verkeerslichten. Ga bij de verkeerslichten rechtsaf. U bent op de Gasthuisstraat, na ca. 400m heeft u uw bestemming aan de rechterzijde.

Auto: Vanuit richting Nijmegen

Neem op de A73 afslag nummer 11 Horst. Ga bij de verkeerslichten rechts. Ga op de rotonde rechtdoor en rij door tot aan de verkeerslichten. Ga bij de verkeerslichten gaat u rechtsaf. U bent op de Gasthuisstraat, na ca. 400m heeft u uw bestemming aan de rechterzijde.

Trein/Bus: Openbaar vervoer

Vanaf Station Horst/Sevenum (of vanaf station Venlo of Venray) neemt u buslijn 60 richting Horst. Bij halte Dr. Van de Meerendonkstraat stapt u uit. Loop ca. 10m terug/verder naar het kruispunt. Het kruispunt richting kerkoversteken. Uw bestemming is na ca. 100m aan de rechterkant.